Články se štítkem: nebezpečné potraviny

Největší podíl nevyhovujících šarží našla inspekce u čokolád

20.04.2015 | Největší podíl nevyhovujících šarží, 68 procent, zjistila loni Státní zemědělská a potravinářská inspekce u čokolád a cukrovinek. Vyplývá to z výroční zprávy inspekce.

Kuřecí stehenní řízky obsahovaly salmonelu

17.04.2015 | Laboratorní vyšetření dne 16. dubna prokázalo přítomnost Salmonelly enteritidis v balených, hluboce mražených stehenních řízcích bez kosti a kůže od polského výrobce. Ještě tentýž den bylo zahájeno stahování výrobku z tržní sítě.

Ministerstvo varuje před odšťavňovačem

13.04.2015 | Ministerstvo zdravotnictví varuje před kovovým ručním odšťavňovacím mlýnkem, ze kterého se při drcení ovoce uvolňuje do potravin větší než povolené množství cínu.

Inspekce uzavřela 12 provozoven

09.04.2015 | Kolonie plísní, staré zaschlé nečistoty, myší trus i nefunkční pisoáry. Jaká překvapení nachází inspekce při kontrolách restaurací?

Nemoci z potravin zabíjejí miliony lidí ročně

09.04.2015 | Za více než 200 chorob, od průjmů až k rakovině, jsou zodpovědné potraviny zasažené viry, bakteriemi, parazity či chemickými látkami.

Uzavřené provozovny nově na webu Potraviny na pranýři

02.04.2015 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce zpřístupňuje na portálu Potraviny na pranýři přehled provozoven, které inspekce uzavřela pro závažné porušení hygienických předpisů.

Opětovný nález zakázané látky v pangasovi

01.04.2015 | Státní veterinární správa dne 13. března informovala o nevyhovující mražené rybě (pangasovi) z Vietnamu. Výrobek, který byl distribuován do České republiky, obsahoval zakázanou látku nitrofurazon, což bylo v rozporu s požadavky na bezpečnost potravin. Vzorky odebrané z druhé šarže zásilky však byly rovněž pozitivní na stejnou látku.

Inspekce uzavřela sedm provozoven

26.03.2015 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) při kontrolách uzavřela dalších sedm provozoven. Je mezi nimi bistro, restaurace nebo cukrárna.

Bude zakázán prodej sudového vína z dovozu?

20.03.2015 | Do budoucna by se mohlo prodávat pouze v označených baleních, která nelze znovu plnit. Ministerstvo chce novelu předložit vládě do konce prvního pololetí.

SZPI zavřela kvůli hygieně dvě hospody a prodejnu potravin

19.03.2015 | Inspekce našla nedostatky na toaletách, špínu v kuchyni i myší trus v přepravkách na pečivo

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.